Genesta

Smidiga, driftssäkra lösningar som fungerar oavsett var man befinner sig och som minskar resandet mellan kontoren. Det stod högst upp på fondförvaltningsföretaget Genestas önskelista när de gamla IT-lösningarna skulle bytas ut.

Liksom många andra företag stod Genesta vid ett vägskäl – de hemmagjorda IT-lösningarna behövde bytas ut mot nya. Valet föll så småningom på Solid Park som levererar IT-drift och avancerade konsulttjänster inom IT-infrastruktur.

Idag använder Genestas tre kontor i Sverige, Finland och Luxemburg Solid Parks molnlösningar. Molnet fungerar som en prenumeration på programvaror och servrar, där allt går att komma åt via Internet. Konkret innebär det att allt som har med datorer och programvaror sköts av Solid Park, från servrar och mailsystem till programuppdateringar och mötesfunktioner. Därmed kan Genestas 30 medarbetare fokusera på det de är bäst på.

– Vi använder en rad olika Molnlösningar, bland annat Microsoft Lync som har minskat flygkostnaderna rejält. Det är en virtuell mötestjänst som gör att vi kan genomföra bra videokonferenser och dela dokument med varandra under mötet. Med teknikens hjälp är det enkelt för alla att delta i mötena, oavsett var i världen man befinner sig. Ingen behöver avstå ett möte, säger Ann Kron.

Molnlösningen har skapat en bättre tillgänglighet eftersom kontoren är helt mobila och all kommunikation sker via nätet. Det är enkelt att när som helst komma åt information, oavsett var man befinner sig. Verktygen är enkla och användarvänliga. Numera är de en naturlig del av vår vardag, avslutar Ann Kron.

”Microsoft Lync har minskat flygkostnaderna rejält.”

Ann Kron, Office Manager
Genesta

Dags att modernisera Er verksamhet med modern IT-miljö?

Boka in en kostnadsfri konsultation med en specialist ifrån Solid Park. Vi tittar på hur just ni kan dra ännu mer nytta av modern IT. Konsultationen omfattar följande:

  • Analys av befintlig IT-miljö
  • Processer och verktyg
  • Kravspecifikation för att modernisera