Säker surf, skydda dina nätverk och enheter

IT-säkerhetsfrågor tar allt mer plats på agendan. Ett fullskaligt skydd handlar dels om företagets egna policies men även om bra verktyg som underlättar. Säker Surf skyddar alla nätverk i ditt företag och dessutom alla företagets datorer även när de surfar utanför kontoret. Du kan även implementera vissa av dina policies i verktyget och vi sköter administrationen. En enkel och bra försäkring mot skadlig kod!

Skydd mot Ransomware och skadlig kod på webbsajter

Ransomware och annan skadlig kod på internet är ingen nyhet, effekterna kan vara våldsamma. Virusskydd i all ära men de hinner och kan inte alltid hjälpa till. Med Säker surf löser vi en stor del av skyddet mot skadlig kod, den stoppas redan innan dörren! Det tar inte bort behovet av virusskydd eller skyddad e-post men löser övrig trafik på internet.

Säker Surf medför ingen fördröjande effekt på dina användares surfande. Däremot kan vi säkra all internettrafik från dina nätverk, även t.ex. WiFi-gästnätverk. På företagets nätverk är därmed all trafik från alla typer av enheter skyddad.

Du kan även filtrera din trafik efter egna policies. Vill du inte tillåta trafik till t.ex. ”vuxensajter” så spärras dessa, du bestämmer! Blockering kan ske på specifika webbsajter eller samlingsbegrepp med kända sajter inom utpekade områden. Självklart kan du även ”vitlista” specifika webbsajter.

Säkra företagets datorer

Säkra dina datorer är en annan komponent. Ett företags datorer är ju däremot inte alltid ”på jobbet” och för att nå ett komplett skydd finns därför en agent, en liten programvara som installeras på företagets alla datorer. Det gör att de inställningar du bestämt följer med även när era datorer är hemma eller på hotell.

Läs mer i produktbladet: Solid Park, Säker surf