S3, Datalagring som tjänst

I takt med att datalagringsvolymer fortsätter öka uppstår nya behov av kostnadseffektiv datalagring och backup. Med S3, Datalagring som tjänst, erbjuder vi spegling av data genom off-site backup, tiering och arkivering på garanterat svensk disklagring. Placera ostrukturerad data i en helt skalbar och driftsäker objektlagringsyta utan investeringar.

Vad är S3?

S3 är ett öppet gränssnitt, ursprungligen från Amazon AWS, som innebär sekundär datalagring över IP/internet. S3 medför enkel och smidig backup, arkivering eller off-site backup från de flesta stora leverantörerna av programvara och hårdvara för datalagring och backup.

Med Solid Parks S3, Datalagring som tjänst erbjuds all lagring på garanterat svensk diskyta i våra egna datahallar.

Kostnadseffektivt och säkert

Sedan länge har det funnits alternativ för att spegla data från egna datahallar till en sekundär hall men det har oftast byggt på direkt kompatibilitet mellan hårdvara/mjukvara i specifika system. Med S3 suddas kompatibilitetsproblemen ut. Med S3 API kan du peka om dina backupjobb i produkter såsom Veeam, Commvault, Veritas, IBM Spectrum Protect eller Backup Exec från dyrt (disk) eller långsamt (band) traditionellt lagringsmedia till Solid Parks snabba och säkra S3 lagring.

Även de flesta lagringstillverkare har inbyggt stöd för S3 eller OpenStack Swift (exempelvis Tintri, Netapp, Cloudian, Nutanix, Qnap, EMC, Netgear) där tjänsten erbjuder integrerad sekundär lagring.

För alla dessa teknologier av lagring och backup (och fler därtill) erbjuder vi en säker lösning där kunder kan skapa off-site backup i våra datahallar. Ditt data är krypterat och dubblerat. Har du en NetApp finns även möjlighet till tiering, dvs fildata som inte använts på en viss tid flyttas automatiskt till billigare lagring.

Solid Park S3, Datalagring som tjänst

Har din backuplösning eller din storagelösning S3 API kan du enkelt och smidigt få en kostnadseffektiv sekundär lagring över IP/Internet.

Vi erbjuder flat rate med fri trafik, dvs:

  • Ingen kostnad för IOPS
  • Ingen kostnad för data in
  • Ingen kostnad för data ut

Säkerhet:

  • Kryptering både in transit och in rest
  • All data sparas i två separata noder