Solid Park lanserar S3, datalagring som tjänst

Alla, Publicerat den 30 januari 2019

Solid Park har investerat i nästa generations datalagringssystem baserad på S3-teknologi. S3 är ett öppet gränssnitt som medför enkel och smidig backup, arkivering eller offsite-storage från de flesta stora leverantörerna av programvara och hårdvara för datalagring och backup. Med Solid Parks S3, Datalagring som tjänst erbjuds all lagring på garanterat svensk diskyta i våra egna datahallar.

Sedan länge har det funnits alternativ för att spegla data från egna datahallar till en sekundär hall men det oftast byggt på kompatibilitet mellan hårdvara/mjukvara i de olika systemen. Med S3 suddas kompatibilitetsproblemen ut då de stora hårdvaruleverantörerna har stöd för S3 (exempelvis Tintri, NetApp, Cloudian, Nutanix, Qnap, EMC m.fl.). Samma gäller backupprodukter som t.ex. Veeam, Commvault, Symantec, Tivoli och Backup Exec.

För alla dessa teknologier av lagring och backup (och fler därtill) erbjuder vi en lösning där kunder kan placera ostrukturerat data i en skalbar och driftsäker objektlagringsyta.

Läs mer om S3, datalagring som tjänst här >>