Solid Park förvärvar Office IT-Partner i Västerås

Alla, Publicerat den 16 januari 2018

Pressmeddelande

Genom förvärvet blir Solid Park den största lokala IT-leverantören i Västmanland. Med de 22 nya kollegorna har Solid Park nu 75 medarbetare i Västerås, och totalt 125 inom hela företaget. Förvärvet ligger i linje med Solid Parks ambition att vara det självklara valet av IT-leverantör för företag i regionen.

– Vi har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren och med det här förvärvet kan vi fortsätta den utvecklingen. I branschen pågår en konsolidering av aktörer och där vi vill ha en aktiv roll. Sen är det extra roligt att förvärvet sker i Västerås, där vi har vårt huvudkontor, säger Johan Åkerlund, VD på Solid Park.

För Office IT-Partners befintliga kunder fortsätter leveransen som vanligt och de får även tillgång till Solid Parks kompetenser inom digitalisering och systemutveckling.

– Vi förväntar oss en enkel sammanslagning då bägge bolagen har en liknande kundstruktur, delar samma värderingar och har en samsyn, säger Klas Brink, VD Office IT-Partner i Västerås. Vi har under sista året haft diskussioner med olika parter på marknaden och till slut valde vi att sälja till Solid Park då vi ser dom som den IT-leverantör i regionen som har det bästa ryktet kombinerat med hög kompetens. Bägge parter ser stora synergier och vi är säkra på att Solid Park är en bra arbetsgivare för våra anställda. Försäljningen av bolaget gör även att jag får möjlighet att ägna lite mer tid åt mitt bilintresse och utveckla det företaget utan att behöva lämna IT-branschen, avslutar Klas.

Långsiktiga kundrelationer har alltid varit mycket viktigt för bägge bolagen, vilket var en av de gemensamma beröringspunkterna.

– Vi har alltid haft uppfattningen att Office IT-Partner varit duktiga på att vårda sina kunder. Nu kan vi tillsammans hjälpa fler företag i regionen med deras IT-behov. Dessutom får vi ökade muskler att hantera driften på de kommuner vi har som kunder idag och samtidigt leveransförmåga att ta hand om flera kommuner till, säger Johan Åkerlund.

Totalt förväntas Solid Park omsätta ca. 240 MSEK under 2018. Samgåendet mellan bolagen inleds omedelbart med en flytt till nya gemensamma lokaler i Kopparlunden i Västerås.

För mer information, kontakta:
Johan Åkerlund, VD Solid Park, johan.akerlund@solidpark.se, 070-3490780
Klas Brink, VD Office IT-Partner Västerås, klas.brink@solidpark.se, 070-4202250

Om Solid Park

Solid Park levererar IT-drift och digitalisering till främst små och medelstora kunder samt avancerad konsulting och projekt inom systemutveckling, systemförvaltning och IT-infrastruktur.

Solid Park grundades 2005 och har idag drygt 125 medarbetare i Västerås, Stockholm, Norrköping, Linköping och Katrineholm.

Solid Park blev 2016 och 2017 utsedda till Årets Superföretag av Veckans Affärer. 2017 blev Solid Park en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt ”Great place to Work” samt utnämnda till ”Årets Partner” av Microsoft.